DETECTOARE ELECTROVANA

 

DETECTOR CU ELECTROVANA PREVENT

DETECTOR CU ELECTROVANA PREVENT

Detectorul de gaz Primatech PREVENT este un echipament folosit impotriva scurgerilor accidentale de gaz metan compus din senzor de gaz Prevent si electrovana alimentata la 230 V echipament al producatorului roman Primatech.

 • Gaze reperate: gaze naturale, GPL si gaze de iluminat
 • - Diametru vana 1/2" - 3/4" - 1" - etc.
 • - Material carcasa vana: otel, fier si alama
 • - Prevazut cu buton Test
 • - Modalitate de deschidere vana: armare manuala;
 • - Timp de inchidere a vanei: sub 1 sec
 • - Nivel de protectie IP54
 • - Presiunea maxima de lucru 1000 mbar
 • - Temperatura mediului: de la -30 grd. C la + 60 grd. C
 •  

  MOD DE FUNCTIONARE:

  Senzorul cu care este echipat detectorul de gaz sesizeaza scurgerile de gaze tinta (gaz metan, GPL sau gaze de iluminat) si transmite o comanda de inchidere catre electrovana de gaz, concomitent cu actionarea unui semnal sonor de alarma.
  Rearmarea electrovanei de gaz se face manual, dupa inlaturarea scurgerilor de gaz, ridicand capacul de plastic al acesteia si tragand de buton.
  La remontarea capacului de plastic trebuie avut grija ca acesta sa nu impiedice functionarea tijei electrovalvei.

  DETECTOR CU ELECTROVANA SICURGAS

  DETECTOR CU ELECTROVANA SICURGAS

  SicurGAS este un echipament modern, destinat pentru detectarea scurgerilor de gaz; are rolul de a controla eventualele scurgeri de gaz natural din instalatiile apartamentelor, caselor, hotelurilor, etc. marind gradul de siguranta al acestora.

 • Alimentare: 220 V
 • Voltaj comanda pentru electrovalva: 9-12 V
 • Timp de incalzire: aproximativ 3 minute
 • Timp de raspuns: -Nivel de alarmare: 2% LIE
 • Nivel de sunet: >/= 70 dB
 • Mediu de operare: Temperatura: 0 grdC-55 grdC; Umiditate: 95 %
 • Mod de instalare: pe perete
 • Mod de alarmare: acustic si vizual
 • Dimensiuni(LxlxI): 123 x 81 x 44 mm
 •  

  MOD DE FUNCTIONARE:

  In momentul alimentarii cu tensiune se aprind ledul verde si cel galben, dupa perioada de calibrare de aproximativ 20 sec., ledul galben se stinge ramanand cel verde aceasta insemnand ca aparatul e pregatit de functionare.
  Pentru testatre se poate folosi gazul de bricheta. In momentul in care senzorul detecteaza gazul va transmite un semnl electric electrovalvei, moment in care va opri curgerea gazului si in acelasi timp se aprinde ledul rosu si va porni alarma sonora mentinandu-se pana cand senzorul nu mai sesizeaza gaz.
  Daca aparatul nu functioneaza corespunzator ledul galben va lumina continuu.
  Electrovalva are rolul de a obtura curgerea gazului si functioneaza impreuna cu senzorul de gaz.
  Montajul electrovalvei se face pe instalatia de gaz exterioara deci inainte de intrarea acesteia in imobil.
  Dupa montajul in instalatie a electrovalvei aceasta trebuie armata pentru a permite curgerea gazului.
  In momentul in care electrovalva primeste un semnal electric de la senzor acesta opreste curgera gazului.
  Pentru a relua curgerea gazului prin instalatie este necesara rearmarea electrovalvei.
  Acest tip de electrovalva se poate folosi pentru: gaz natural, GPL, gaz metan.

  NOTE:

  - In conformitate cu Normelor tehnice privind proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul Ministrului Economiei si Comertului nr. 58/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu anul 2008 ( pentru instalatii de utilizare/separatii etc) si incepand cu anul 2016 ( pentru verificari/revizii), este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.).
  - Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii.
  - Rolul pe care fiecare dintre componentele echipamentului il are, este de importanta maxima pentru siguranta dumneavoastra si a persoanelor din jur astfel incat senzorul de gaze este special conceput pentru detectarea scurgerilor de gaze emanate de focurile instalate indiferent de cantitatea acestora, iar electrovalva intrerupe automat (chiar si in lipsa dumneavoastra) furnizarea cu gaze, de la iesirea din contorul fiscal pana la consumatorii din imobil.
  - Electrovana functioneaza pe sistemul normal inchis, cu rearmare manuala dupa intreruperea trecerii gazului prin sistemul de alimentare.
  - Produsele au certificat CE
  - Senzorul Prevent ofera posibilitatea de a fi conectat in paralel cu alti senzori la o singura electrovana (protectie pentru mai multe zone).
  - Pentru realimentarea cu combustibil gazos, nu este necesara interventia personalului de specialitate ci doar urmarea catorva aspecte dupa care puteti actiona butonul montat pe electrovana.
  - NU aprindeti focuri pana nu s-a aerisit (chibrituri, brichete sau alte surse).
  - NU actionati intrerupatoarele si aparatele electrice pana incaperea nu s-a aerisit.