INSTALATII GAZE

S.C Floris 92 SRL

Instalatiile de utilizare pentru gaze fac legatura intre bransamentul furnizorului dumneavoastra local de gaze si locuinta dumneavoastra, in care montati aparate consumatoare de gaze naturale.
Montarea unei noi instalatii de gaze naturale este necesara asadar pentru a va alimenta cu gaze naturale de la un bransament sau pentru a va separa consumul de gaze naturale de cel al colocatarilor blocului.

Cu o experienta de peste 20 ani in domeniul instalatiilor firma noastra S.C. Floris 92 SRL va ofera servicii complete dupa cum urmeaza:
- Consultanta de specialitate in domeniul gazelor naturale.
- Modificari, mariri si renominalizari a instalatiilor de utilizare gaze naturale.
- Proiectarea si executia instalatiilor de utilizare a gazelor naturale atat pentru case vile, apartamente, complexe rezidentiale cat si pentru institutii, hale etc.
- Proiectarea si executia instalatiilor de separare a consumului de gaze naturale pentru masina aragaz si centrala termice.
- Proiectarea si executia instalatiilor de utilizare gaze naturale cu teava din PE (polietilenta) ingropata.
- Intretinerea si inlocuirea coloanelor de gaze naturale existente pentru asociatii de proprietari.
- Vanzarea si/sau montajul sistemelor de protectie formate dintr-un senzor de detectare a scaparilor de gaze si o electrovana care opreste furnizarea gazelor in caz de avarie.
- Garantie si post-garantie a instalatiilor de gaze.

Reprezentantii societatii S.C. Floris 92 SRL au obligatia de a preda beneficiarului proiectul instalatiei de utilizare a gazelor naturale intr-un exemplar, dupa ce proiectul este declarat conform de un verificator de proiecte atestat de catre M.D.R.T. si este insotit de referatul de verificare asumat de catre verificator.
Dimensionarea partilor de instalatie de utilizare comune care deservesc mai multe apartamente dintr-un corp de cladire si/sau mai multe scari din cadrul cladirii de locuit multietajate se efectueaza luand in consideratie debitul nominal si debitul ce poate fi utilizat in perspectiva.

Pasii necesari pentru a realiza o astfel de instalatie in general sunt urmatorii:
- Obtinerea acordului de acces pentru consumatorul pe care il doriti pe noua/vechea instalatie din partea furnizorului local din zona dumneavoastra ex: Engie.
- Proiectarea instalatiei de gaze naturale si intocmirea dosarului preliminar.
- Avizarea proiectului de catre verificatorul de proiect.
- Executia instalatiei de utilizare gaze naturale conform proiectului si Normativului in vigoare.
- Receptia instalatiei gaze naturale in prezenta unui reprezentant al furnizorului local de gaze si un reprezentant autorizat al firmei noastre.
- Punerea in functiune a instalatiei de utilizare gaze naturale.

Conductele instalatiilor exterioare se monteaza de preferinta suprateran, conductele fiind amplasate la inaltimi de 0,5 m pana la 6 m de la suprafata solului pe:
- Peretii exteriori ai cladirilor din caraamida sau beton.
- Garduri stabile din caramida sau beton.
- Stalpi metalici si escade.

Nu este admisa trecerea conductelor unui apartament prin alt apartament, trecerea conductelor comune prin apartamente, prin spatii neventilate sau montarea conductelor inglobate in elemente de constructie a pardoselii.
Trecerea conductelor prin pereti sau plansee se face prin tuburi de protectie si fara imbinari in strapungere.

Este interzisa trecerea conductelor prin:
- Cosuri si canale de ventilatie.
- Puturi si camere pentru ascensoare.
- Incaperi neventilate si spatii inchise cu resturi sau alte materiale, cu mediu coroziv sau degajarea de noxe.
- Este interzisa trecerea conductelor prin camere de dormit neprevazute cu instalatii de gaze naturale.
- Incaperi cu umiditate ridicata sau in care se pastreaza materiale inflamabile.
- Camari pentru alimente, subsoluri tehnice si canale termice.
- Ghene sau nise comune mai multor nivele in care sunt montate conducte pentru alte instalatii, inclusiv deschiderile inferioare ale acestora.
- WC-uri, cu exceptia celor prevazute cu aparate de utilizare.
- Locuri greu accesibile.

In cazul in care incaperea este dotata cu geam tip termopan sau securizat cu grosimea mai mare de 4 mm este obligatorie montarea unui sistem alcatuit dintr-o electrovana si un senzor gaze ce sesizeaza eventualele scapari/acumulari de gaze fiind un sistem de protectie a familiei dumneavoastra.