PROIECTARE

S.C Floris 92 SRL

Firma autorizata de instalatii gaze naturale ANRE proiectare si executie.
Proiectarea si executia extinderilor de conducte si a instalatiilor de racordare (bransamente).
Instalatiile de utilizare pentru gaze fac legatura intre bransamentul furnizorului dumneavoastra local de gaze si locuinta dumneavoastra, in care montati aparate consumatoare de gaze naturale.
Montarea unei noi instalatii de gaze naturale este necesara asadar pentru a va alimenta cu gaze naturale de la un bransament din apropierea locuintei sau pentru a va separa consumul de gaze naturale de cel al colocatarilor blocului.

Cu o experienta de peste 20 ani in domeniul instalatiilor firma noastra S.C. Floris 92 S.R.L. va ofera servicii complete dupa cum urmeaza:
- Consultanta de specialitate in domeniul gazelor naturale
- Modificari, mariri si renominalizari a instalatiilor de utilizare gaze naturale
- Proiectarea si executia instalatiilor noi de utilizare a gazelor naturale atat pentru case vile, apartamente, complexe rezidentiale cat si pentru institutii, hale etc
- Proiectarea si executia instalatiilor de separare a consumului de gaze naturale pentru masina aragaz si centrala termice
- Proiectarea si executia instalatiilor de utilizare gaze naturale cu teava din PE (polietilenta) ingropata
- Montarea contoarelor pasante de gaze pe coloana existenta a blocului in apartamente pentru masina aragaz
- Intretinerea si inlocuirea coloanelor de gaze naturale existente pentru asociatii de proprietari, case, vile, institutii, etc
- Interventii 24h/24h la instalatiile de utilizare gaze naturale pentru consumatori casnici si juridici
- Vanzarea si/sau montajul sistemelor de protectie formate dintr-un senzor de detectare a scaparilor de gaze si o electrovana care opreste furnizarea gazelor in caz de avarie

S.C. Floris 92 S.R.L. va ofera o garantie de executie de 2 ani pentru toate lucrarile efectuate si post-garantie a instalatiilor de gaze.
Reprezentantii societatii S.C. Floris 92 S.R.L. au obligatia de a preda beneficiarului proiectul instalatiei de utilizare a gazelor naturale in doua exemplare, dupa ce proiectul este declarat conform de un verificator de proiecte atestat de catre M.D.R.T. si este insotit de referatul de verificare asumat de catre verificator.
Dimensionarea partilor de instalatie de utilizare comune care deservesc mai multe apartamente dintr-un corp de cladire si/sau mai multe scari din cadrul cladirii de locuit multietajate se efectueaza luand in consideratie debitul nominal si debitul ce poate fi utilizat in perspectiva.

Pasii necesari pentru a realiza o astfel de instalatie in general sunt urmatorii:
- Obtinerea acordului de acces pentru consumatorul pe care il doriti pe noua/vechea instalatie din partea furnizorului local din zona dumneavoastra ex: Distrigaz
- Proiectarea instalatiei de gaze naturale, intocmirea dosarului preliminar, depunerea lui catre furnizorul local
- Avizarea proiectului de catre furnizorul local
- Executia instalatiei de utilizare gaze naturale conform proiectului si Normativului in vigoare
- Receptia instalatiei gaze naturale in prezenta unui reprezentant al furnizorului local de gaze si un reprezentantautorizat al firmei noastre
- Punerea in functiune a instalatiei de utilizare gaze naturale

NOTE:

- In conformitate cu Normelor tehnice privind proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul Ministrului Economiei si Comertului nr. 58/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu anul 2008 ( pentru instalatii de utilizare/separatii etc) si incepand cu anul 2016 ( pentru verificari/revizii), este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.).
- Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii.
- Rolul pe care fiecare dintre componentele echipamentului il are, este de importanta maxima pentru siguranta dumneavoastra si a persoanelor din jur astfel incat senzorul de gaze este special conceput pentru detectarea scurgerilor de gaze emanate de focurile instalate indiferent de cantitatea acestora, iar electrovalva intrerupe automat (chiar si in lipsa dumneavoastra) furnizarea cu gaze, de la iesirea din contorul fiscal pana la consumatorii din imobil.
- Pentru realimentarea cu combustibil gazos, nu este necesara interventia personalului de specialitate ci doar urmarea catorva aspecte dupa care puteti actiona butonul montat pe electrovalva.
- NU aprindeti focuri pana nu s-a aerisit (chibrituri, brichete sau alte surse).
- NU actionati intrerupatoarele si aparatele electrice pana incaperea nu s-a aerisit.